IMPULSION

IMPULSION

Sunnuntai 27.5. klo 17 Hällä-näyttämö
Sun 27.5. at 5 pm at Hällä Stage

IMPULSION


Impulsion on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.
 
Teos näyttäytyy joka esityskerta ainutlaatuisena ja erilaisena vaikuttuen sen hetken tunnelmasta, rytmistä, fiiliksestä, impulsseista, esiintymistilasta, akustiikasta, yleisöstä sekä esiintyjien keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Teos on ottanut esitysmuotonsa jazzmuusikoiden improvisaatiokeikoista ainoana eroavaisuutena se, että muusikon lisäksi esiintyjänä on myös tanssitaiteilija. Teos pyrkii etsimään joka kerta uusia mahdollisuuksia ja tapoja toteutua, se ei ole lukittu tiettyyn kaavaan. Impulsion mahdollistaa esiintyjilleen ja katsojilleen jatkuvan tutkimusmatkan, jota pääsee kokemaan aina uudelleen ja uudelleen esiintymiskertojen toistuessa.
 
Koreografia ja tanssi: Satu Rinnetmäki
Musiikki/äänisuunnittelu: Mika Kallio
Pukusuunnittelu: Työryhmä ja Anni Puuperä
Kuvat: Jari Flinck ja Antti Kevätlahti
Ensi-ilta: 17.5.2016 Hietsu is Happening / Hietsun Paviljonki, Helsinki
Kesto: 45 min
 
Lue Satu Rinnetmäen haastattelu täältä.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008.
Syksyllä 2016 julkaistun Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola, Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Satu on toiminut tanssin kentällä tanssijana, esiintyjä-koreografina ja tanssinopettajana. Hän on työskennellyt mm. Petri Kekonin, Jeremy Waden, Anni Puuperän ja Heli Keskikallion teoksissa.
 
 

GIRL GIRL GIRL

IMPULSION

An improvised work of art by a solo drummer and dancer is based on the diverse impulses of rhythm, sound and movement, and the strong tensions created. 
Drums and metal musical instruments produce intense vibration. The work of art explores the interaction of such vibration with the kinetic energy of the dancer, and makes these elements resonate with each other.

Choreography and dance: Satu Rinnetmäki
Music/sound design: Mika Kallio
Costume design: Satu Rinnetmäki and Mika Kallio
Premiere: 17.5.2016 Hietsu is Happening / Hietsun Paviljonki, Helsinki

Duration: 45 min

Satu Rinnetmäki is a freelance dance artist based in Helsinki, Finland. She graduated from Theatre Academy of Helsinki, Master of Arts Program in Dance on May 2015. Satu has been working as a performer, dance teacher and choreographer on the dance field. She has performed in several dance festivals in Finland such as Full Moon Dance Festival, Kuopio Dance Festival, UrbanApa, Kaktus dance festival and Savonlinna Ballet Festival. Some notable projects as contemporary dance field are with Jeremy Wade, Petri Kekoni, Jarkko Mandelin, Heli Keskikallio and Anni Puuperä.
 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere

Tilaa uutiskirje.