60SECONDSDANCE TOP 10 & KOLME TANSSILYHYTELOKUVAA -NÄYTÖKSET

60SECONDSDANCE TOP 10 & KOLME TANSSILYHYTELOKUVAA -NÄYTÖKSET

60secondsdance TOP 10 and Three dance short films -screenings

HÄLLÄ-NÄYTTÄMÖN PIENESSÄ SALISSA. VAPAA PÄÄSY

Hällä small stage, free entry

 

60secondsdance TOP10 :

ti 22.5. klo 18 & 18.15
pe 25.5. klo 19 & 19.15
su 27.5. klo 16 & 16.15
Näytöksen kesto | duration 10 min.

KOLME TANSSILYHYTELOKUVAA -näytös | Three dance short films :

to 24.5. klo 18
la 26.5. klo 18
Näytöksen kesto | duration 31 min.

***

Kansainvälisen 60secondsdance -kilpailun TOP10 2018

60secondsdance on kilpailu minuutinmittaisille tanssielokuville. Internetissä käytävä tanssielokuvakilpailu järjestetään samanlaisena kolmessa Pohjoismaassa: Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Yhteistyökumppaneina ovat Loikka Kontakti (FI), Dansehallerne (DK) ja DansiT (NO). 60secondsdance -näytöksessä nähdään Suomen kilpailun kymmenen finalistielokuvaa. Lue lisää 60secondsdance kilpailusta täältä: www.60secondsdance.com

60secondsdance is an international online competition for dance films with the duration of one minute. The competition is co-produced by three partners: Loikka Dance Film Festival (FI), Dansehallerne (DK) and DansiT (NO). 60secondsdance screening includes TOP10 movies from the Finnish competition. Read more from www.60secondsdance.com


NÄYTÖKSEN ELOKUVAT | Films of the screening :

POLLYANNA | Roman Gubin (CA)

1

 

DON'T STOP | Stephan Dorn (DE)

2

 

REMAINS | Vasilis Arvanitakis (GR)
Suomen ja Tanskan yleisöäänestyksen voittaja | Winner of Audience Award of Finland and Denmark

3

 

IN MY I | Antigone Davaki (GE)

4

 

AT THE BACK OF THE MIND | Helen Cerina / Federica Biondi (IT)

 

MOONDAY | Jasmijn Schrofer (NL)
Norjan Runner up palkinnon voittaja | Winner of Runner Up prize of Norway

5

 

LITTLE THINGS | Sami Hokkanen (FI)
Suomen Runner up palkinnon voittaja | Winner of Runner Up prize of Finland

6

 

THE GREAT SPOON ESCAPE | Omari Carter (UK)

7

 

IDEA: | Barbora Janáková, Michal Freriks, Martin Polák (SK)

8

 

BANG | Jan Vesala (DK)
Suomen ja Tanskan pääpalkinnon voittaja | Winner of the first prize Finland and Norway

9

 

***

 

KOLME TANSSILYHYTELOKUVAA -näytös | Three dance short films :


to 24.5. klo 18
la 26.5. klo 18

NÄYTÖKSEN ELOKUVAT | Films of the screening :

CHILD IN YOU
(FI, 2017, 6’45)
Tanssivideo Tanssiteatteri Tsuumin teoksesta Rememberme

child

Koreografia: Sampo Kerola
Musiikki: Antti Paalanen
Tanssi: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola
Pukusuunnittelu: Suvi Matinaro
Videon kuvaus, leikkaus ja editointi: Ulla Nikula
Videon musiikki: Antti Paalanen feat Haaven
Videon esiintyjät: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola, Pihla Nikula
 
Tanssiteatteri Tsuumin tanssijat Salla Korja-Paloniemi ja Sampo Kerola ovat toteuttaneet yhteistyössä muusikko Antti Paalasen kanssa, hänen musiikkinsa siivittäminä tanssidueton Rememberme, joka koostuu livenä esitettävästä tanssiduetosta sekä tanssivideosta Child in you. Teosparin aiheena on myytti Ikuisesta paluusta – ainaisesta paluusta lähtöpisteeseen.

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen, vahvasti kansanperinteen juurruttama, rosoa ja inhimillisyyttä rakastava tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Tsuumi esiintyy niin teattereissa kuin vaihtuvissa tiloissa sekä tarjoaa koulutusta.
 
Teoksen koreografi Sampo Kerola on tanssi- ja teatteritaiteen ammattilainen sekä esittävien taiteiden moniottelija. Hän on pohjakoulutukseltaan ympäristöinsinööri, sittemmin tanssinopettajaksi, koreografiksi ja taitelija-kehittäjäksi kouluttautunut hybriditaiteilija. Taiteellisen uransa Kerola on luonut tanssi- ja puheteattereissa ympäri Suomea tanssijana, näyttelijänä ja koreografina. Hän on ohjannut ja opettanut monipuolisesti niin amatöörejä kuin ammattilaisia nykytanssin ja esiintyjyyden tekniikoissa yli kymmenen vuoden ajan. Kerola työskentelee myös suunnittelijana työelämän kehittämishankkeissa luoden uusia taidelähtöisiä menetelmiä työntekijöiden ja organisaatioiden tarpeisiin.


Teoksen musiikin on säveltänyt kokkolalainen harmonikansoittaja Antti Paalanen. Paalanen on musiikin tohtori, joka väitteli vuonna 2015 vähärivisten harmonikkojen päivityksestä nykymusiikin kielelle. Mies on sävellystyössään tuonut pirunkeuhkon shamanistisen rytmin tälle vuosituhannelle. Soolouransa lisäksi Paalanen on vaikuttanut lukuisissa yhtyeissä kuten Laitakaupungin orkesteri, Pauli Hanhiniemi & Hehkumo, Duo Turkka & Paalanen, Hyperborea, Kiharakolmio ja Trepaanit.
 


REVERSE<forward
(FI, 2017, 18’28)

reverse
 
Ohjaus/koreografia/tanssi: Mikko Kallinen
Visual artist/kuvauksen ohjaus: Marko Luukkonen
3-D animaatioarkkitehtuuri / visual artist: Roberto Pugliese
Robottianimaatio: Pekka Korhonen
Robotti animaatiomuokkaus 2.0: Essi Puumalainen ja Juri Erkkilä
Kyborgin muotoilu: Mikko Anttilainen
Kyborgin pukusuunnittelu: Sampo Lehtinen
Robotti design: Mikko Anttilainen/Kari Juusonen
Robotin pienoismalli: Kari Juusonen
Kamera-asistentti: Jarmo Kiuru
Äänisuunnittelu: Girilal Baars
Editointi: Mikko Kallinen
Tukijat: Koneen Säätiö, Valtion Tanssitaidetoimikunta, Visek, Uudenmaa mediataidetoimikunta, Valtion Mediataidetomikunta
Tuotanto: Mikko Kallinen & The Company / Choreogravity Arts.
 
Animoidussa tanssielokuvassa tavoitellaan vieraankotoista ilmapiiriä. Koreografian käsitettä lähestytään teoksessa laaja-alaisesti. Kaikkea teoksessa ilmenevää liikettä pidetään osana suurta koreografista verkostoa, jonka jokaisella osalla on sekä oma koreografinen liikeprofiili että vuorovaikutteinen reagointitapa suhteessa verkoston muihin osiin, olivat nämä liikkuvia hahmoja tai abstrakteja arkkitehtonisia rakennelmia. Robottikoreografia saa vaikutteita luonnossa olevista mekaanisista ja orgaanisista ”olennoista”. Näin ollen käsite “luonnollinen liike” saa uuden vaihtoehtoisen merkityksensä. Ei sanallisessa teoksessa asioita käsitellään enemmän rytmien ja geometristen mallien, ei niinkään sanallistamisen keinoin.
 
Mikko Kallinen (& The Company) on tehnyt lukuisia teatterikoreografioita vuodesta 1992 lähtien. Niitä on esitetty mm. Suomessa, Lontoossa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Pariisissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Kallinen on työskennellyt yhä enemmän projekteissa, joissa on yhdistetty uutta interaktiivista teknologiaa, videotanssia, animaatiota sekä tietokonemusiikkia. Kallinen on opiskellut tanssia Rambert School of Ballet and Contemporary Dancessa Lontoossa sekä Merce Cunningham Studiolla New Yorkissa.
 


SOMEWHERE HERE THERE IS A GOLDFISH I KNOW IT
(FI, 2017, 06’51)

fish

Koreografia ja tanssi: Heidi Miikki
Musiikki/äänisuunnittelu: Johanna Viren
Kuvaaja: Frans Rinne
Videoprojisoinnit: Sara Vertanen
Leikkaaja: Johanna Viren
2. leikkaajat: Frans Rinne ja Heidi Miikki
 
Värikäs ja absurdi seikkailu kaloista, peloista, unelmista ja etsimisestä. Monitaiteellinen teos tutkii liikkeen, tanssin ja sirkusvälineiden mahdollisuuksia, sekä aikamme haasteita. Teos kysyy mitä voisimme tehdä, ja mitä haluamme tehdä.

Monitaiteellinen teos sisältää sirkusta, tanssia, videoprojisointia sekä musiikkia.

Putoaminen, sulaminen, ja energian purskahdukset vuorottelevat herkullisessa meressä, ja maailmassa, joka on rakennettu horisontaaleista ja vertikaaleista linjoista. Seikkailussa aika kuluu ja painovoima vaikuttaa totutusta poikkeavalla tavalla. Se herättää myös kysymyksen vakavissaan olemisesta. Musiikki on kuin sinfonia tarinalle ja värikkäälle maailmalle.

Heidi Miikki on tanssija ja sirkustaiteilija, joka asuu tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Heidi valmistui tanssijaksi Outokummun ammattiopistosta ja opiskeli sirkusta AFUK:issa (Academy for Untamed Creativity) Kööpenhaminassa, sekä Turun Taideakatemialla. Esiintyjänä hän on työskennellyt Suomessa ja ulkomailla, sekä tehnyt omia teoksia. Heidiä kiehtoo (muun muassa) liike, improvisaatio, läsnäolo ja illuusio. Turusta hän löysi taiteellisen työryhmän, jonka kanssa yhdessä tämä teos valmistui. Kuvauksesta vastaa Frans Rinne, videoprojisoinneista Sara Vertanen, ja musiikista sekä editoinnista Johanna Viren.

 

 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere

Tilaa uutiskirje.