TANSSIVIRTAA-TANSSITAITEILIJA: RIINA HANNUKSELA

Tanssivirtaa-tanssitaiteilija

RIINA HANNUKSELA

Tanssivirtaa-tanssitaiteilija: Riina Hannuksela


Riina Hannuksela on tanssi- ja yhteisötaiteilija, joka työskentelee erilaisissa ympäristöissä ja konteksteissa, usein taideinstituutioiden ulkopuolella, julkisessa tilassa ja useimmiten ei-ammattilaisten kanssa. Häntä inspiroi arkielämä, leikki ja pelillisyys. 

Hannuksela on valmistunut filosofian maisteriksi kulttuurihistorian oppiaineesta (v. 2006) ja tanssinopettajaksi (v. 2010). Hän on myös tehnyt live art -opintoja. Valmistumisistaan lähtien hän on toiminut monipuolisesti taiteen kentällä mm. taiteilijana, opettajana ja kouluttajana. Yhtenä keskeisenä teemana hänen työssään on tarkastella ja edistää saavutettavuutta ja moninaisuutta.WALK ME TALK ME - ACTS OF DARING

Festivaalille Hannuksela tuo teoskokonaisuuden Walk Me Talk Me, josta nähdään osa Acts of Daring. Se on esityksellinen kävelyteos yhdelle tai kahdelle katsojalle kerrallaan. 

Acts of Daring on kävely sallivamman ja välittävämmän yhteiskunnan puolesta. Se kysyy, miten vapaita olemme ilmaisemaan itseämme, kohtaamaan toisemme ja välittämään toisistamme yksityisen piirimme ulkopuolella. Teoksen ytimen muodostaa kävely, joka tuo ihmiset yhteen. Kävely luo rytmin, tilan ja ajan, johon voi asettua ja antautua niiden kuljetettavaksi. 

Teoksessa liikutaan sattumanvaraista reittiä kaupunkitilassa, opitaan jotakin uutta toisistamme ja itsestämme sekä uskaltaudutaan yhdessä.  

Teoksen kesto on 1 tunti. Lisätiedot teoksen esittämisajankohdista ja lipuista julkaistaan toukokuussa.

Seuraa Walk Me Talk Metä Instagamissa: @walkmetalkme

Valokuvat: Karin Smeds


 
 
 
 

 
 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere

Tilaa uutiskirje.