Tanssivirtaa Tanssitaiteilija
Festarilammas - Samuli Emery

Dance Current Dance Artist
Festival Sheep - Samuli Emery

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija

 
”Olen harvinaisen kokenut tanssintuntija, katsoja ja kriitikko. Olen nähnyt kaiken, mitä nähdä
kannattaa. Minulla on paljon mielipiteitä enkä niitä suotta säästele. Jumaloin tanssifestivaaleja, etenkin esitysten jälkeen verkostoitumista ja small talkia sekä tietenkin VIP-bileitä. Olen juhlien stara ja minut voikin löytää skumppaa siemailemasta, milloin minkäkin suuren taiteilijan rinnalta. Olemukseni ja ulkomuotoni eivät taatusti jää keneltäkään huomaamatta.”

Muun muassa näin itseään kuvailee Festarilammas. Festarilammas on maskotinomainen hahmo, joka näyttäytyy jokaisella nimekkäällä tanssifestivaalilla. Hän sulautuu festivaalikansaan kuin osana katsojakuntaa, mutta taiteilijakliseisen ulkomuotonsa, absurdin sosiaalisen käyttäytymisensä sekä liikkumalla jokaisessa eri tasossa, määkimällä lampaan elkein sekä obsessiivisesti jakelemalla käyntikorttejaan se taatusti herättää
huomiota muussa festivaalikansassa. Hän toimii keskustelujen aloittajana, taiteellisena provosoijana, viihdyttäjänä ja eräänlaisena jatkuvana sosiaalisena, esityksellisenä toimijana festivaalin joka hetkessä.

Festarilammas on jonkinlainen tanssitaiteilijan äärimmilleen venytetty stereotyyppi. Festarilammas -hahmo on inspiroitunut taiteilijan omista kokemuksista sekä hänen havainnoistaan eri kansainvälisillä nykytanssifestivaaleilla, erityisesti tanssitaiteilijoiden sosiaalisista tendensseistä sekä heihin kohdistuvista ääneen sanomattomista paineista ja odotuksista.

Festarilampaan yksi tärkeimmistä funktioista on aloittaa keskusteluja, herättää kysymyksiä katsojissa, provosoida kohtaamisia sekä tuoda ihmisiä yhteen esityksiä ennen ja niiden jälkeen, eritoten festivaalin sisältöjen ja muiden esitysten äärelle. Festiarilammas on yleisötyötä puhtaimmillaan: yhteisen tilan ravistelua, sosiaalista teatteria, taidekokemuksista jakamista, esiintyjyyden, katsojuuden ja osallistavuuden rajojen hälventämistä sekä ihmisten konkreettista yhteen tuomista.

 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.