MEDIA

 
Teoksen ja kuvaajan nimi mainittava kuvien käytön yhteydessä.
Mediatiedotteet löydät tältä sivulta kuvien jälkeen.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt tuotanto(a)tanssivirtaa.net / 050 551 3525

Sivun kuva | Photo: Rimpparemmi: Asetelmia 
© Antti Kurola
Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali 25.-30.5.2023:

MEDIATIEDOTTEET 2022

 
Tiedote
Julkaisuvapaa 12.5.2022

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on tarjonnut ajankohtaisia tanssiteoksia jo 25 vuotta

Tutulle paikalle toukokuun lopulle palaavan Tanssivirtaa-festivaalin juhlavuoden ohjelmisto on vaikuttava otos tiiviisti nykyhetkeen kiinnittyvää liikkeen ja läsnäolon juhlaa. 24.-29.5.2022 Hällä-näyttämöllä nähdään kuusi näyttämöteosta, jotka ovat niin nuoren polven kuin kotimaisen nykytanssin pioneerien teoksia. Jenna Broaksen koreografia Designing the End on menneen, nykyisyyden ja tulevaisuuden mietteistä syntynyt näyttämöllinen montaasi. Mia Jaatisen koreografiassa Red Desert kolme naistanssijaa asettuu tutkimaan aggression eri kehollistumia. Jouni Järvenpään Homunculus, rakkaamme -esityksen ytimessä on vanhentunut ja silti sietämättömän myyvä ajatus siitä, että päämme sisällä asuu Homunculus, pienempi versio itsestämme. If I Would Lose My Voice on Sanna Kekäläisen teos ihmisen peruuttamattomasta vaikutuksesta biosfääriin. Liisa Pentin teoksessa Ref2020 musiikki ja tanssi avaavat maiseman, jonka sisällä katsoja voi sallia itselleen kokemuksen leijumisesta, ajattomuudesta ja unesta, joka muistuttaa satunnaisesti menneisyydestä, jota ei kenties koskaan ollut. Jenni-Elina von Baghin teos Void – A Psychodrama on kolmen tanssijan yhteinen absurdi ja humoristinen yritys löytää ilmaisua ja väylää äärimmäiselle sisäiselle, ihmisen ruumiin ylittävälle kokemukselle. Jokaisen esityksen jälkeen katsojat ja esitysten työryhmät kohtaavat suosituissa Jälkilöyly-yleisökeskusteluissa.
 
Näyttämöteoksien lisäksi festivaalin ohjelmisto sisältää kaksi tanssielokuvanäytöstä, jotka esitetään Arthouse Cinema Niagarassa perjantaina 27.5. ja lauantaina 28.5. Kati Kallion kuratoima Yhteisön kutsu -elokuvanäytös sisältää niin dokumentinomaista, kertovaa kuin täysin liikkeeseen luottavaa tanssielokuvaa. Viiden elokuvan yhteisenä nimittäjänä on yhteisö: siihen kuuluminen, sen kaipuu.  8 tapaa vaikuttaa tanssien -elokuvanäytöksessä kuraattorit Virginie Combet (FR) ja Kati Kallio (FI) tuovat valkokankaalle eritavoin kommunikoivaa tanssielokuvaa kahdesta vahvasta tanssielokuvamaasta, Ranskasta ja Suomesta. Kahden kulttuurin välinen vuoropuhelu näiden 8 hämmästyttävän luomuksen kanssa paljastaa kehon ilmaisun voiman ja sen erityispiirteet. Lauantaina on luvassa myös Kallion ja Combetin kaksi tanssielokuva-aiheista luentoa, jotka järjestetään Liikelaiturilla. Luennoille on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautumista edellytetään.
 
25. juhlafestivaalin tukijat sekä yhteistyökumppanit ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ranskan instituutti, Arthouse Cinema Niagara, Pirkanmaan Tanssin Keskus ja TREenit ry.   
 
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Tuotantosihteeri Pauliina Leppinen
050 556 6025
tuotanto@tanssivirtaa.net
www.tanssivirtaa.net 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Tiedote
 
Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalia juhlitaan 25. kerran toukokuussa 24.-29.5.
 
Juhlafestivaalin ohjelmistossa on vaikuttava otos tiiviisti nykyhetkeen kiinnittyvää liikkeen ja läsnäolon juhlaa. Ohjelmistossa nähdään kuusi näyttämöteosta ja kaksi tanssielokuvanäytöstä. Hällä-näyttämöllä esitetään niin nuoren polven kuin todellisten kotimaisen nykytanssin pioneerien teoksia -koreografeina Jenna Broas, Mia Jaatinen, Jouni Järvenpää, Sanna Kekäläinen, Liisa Pentti ja Jenni-Elina von Bagh. Arthouse Cinema Niagarassa esitetään sekä kotimainen että ranskalais-suomalainen tanssielokuvien näytös. Lisäksi Liikelaiturilla toteutuu tanssielokuvan asiantuntijoiden Kati Kallion ja Virginie Combetin (FR) kaksi tanssielokuva-aiheista luentoa.
 
25. juhlafestivaalin tukijat ja yhteistyökumppanit ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ranskan instituutti ja Pirkanmaan Tanssin Keskus.
 
OHJELMA
TI 24.5. KLO 19 Jenna Broas & Fabian Nyberg: Designing the End | Hällä-näyttämö
KE 25.5. KLO 19 Mia Jaatinen: Red Desert | Hällä-näyttämö
TO 26.5. KLO 19 Jouni Järvenpää: Homunculus, rakkaamme | Hällä-näyttämö
PE 27.5. KLO 16.30 Yhteisön kutsu -kotimaisten tanssielokuvien näytös | Arthouse Cinema Niagara
PE 27.5. KLO 19 Sanna Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice | Hällä-näyttämö
LA 28.5. KLO 16.30 8 tapaa vaikuttaa tanssien – tanssielokuvia Suomesta ja Ranskasta | Arthouse Cinema Niagara
LA 28.5. KLO 19 Liisa Pentti +Co: Ref2020 | Hällä-näyttämö
SU 29.5. KLO 19 Jenni-Elina von Bagh: Void – A Psychodrama | Hällä-näyttämö
 
Festivaalipassi avaa ovet kaikkiin esityksiin ja elokuvanäytöksiin. Festaripassitarjous 29.4. saakka: 40 € (norm. 45 €).
Pakolliset paikkavaraukset: liput@tanssivirtaa.net.
 
Liput ja festaripassit ovat myynnissä Lippupisteellä.
 
 
Lisätiedot:
Pauliina Leppinen
050 551 3525
tuotanto@tanssivirtaa.net
www.tanssivirtaa.net
Instagram ja Facebook: @tanssivirtaatampereella
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.