MEDIA

 
Teoksen ja kuvaajan nimi mainittava kuvien käytön yhteydessä.
Mediatiedotteet löydät tältä sivulta kuvien jälkeen.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt tuotanto(a)tanssivirtaa.net / 050 551 3525

Sivun kuva | Photo: Rimpparemmi: Asetelmia 
© Antti Kurola
Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali 25.-30.5.2023:

MEDIATIEDOTTEET 2023

 
Toukokuisen Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin näyttämöteokset aloittaa torstaina 25.5. kansainvälinen ryhmäteos Razdedauch. Liikkuva teos valloittaa Hällä-näyttämön jokaisen nurkan, jonka takia illan yleisökapasiteetti on rajallinen. Yli 45-vuotiaista tanssijoista koostuva ryhmittymä haluaa juhlistaa ajatusta, että tanssi kuuluu kaikille ja kaiken ikäisille. Työryhmän "BET - Body, Experience, Time through 45+ dancers” -projektissa on mukana tekijöitä seitsemästä maasta ja ryhmä oli kesäresidenssissä Hällä-näyttämöllä kesällä 2021.

Perjantaina Hällä-näyttämöllä leikitellään pelaamisen sääntöjen vakiintumisella, muutoksella ja uudelleen järjestäytymisellä MMM-kollektiivin teoksessa Game Changer. Teos ympäröi katsojan raikkaan kuplivaan maailmaansa ja toivottaa jokaisen oman katsomisen tavan ja mielikuvituksen tervetulleeksi. Tätä leikkimielistä ja yllätyksellistä teosta saa kannustaa!

Lauantaina Favela Vera Ortizin koreografioima Animal Mal tuo lavalle kolme hybridiä, kolme tanssijaa, jotka vaeltavat ihmisen ja eläimen välillä kahdeksalle sellolle sävelletyn musiikin mahtipontisessa jousimassassa. Teos törmäyttää ihmiseläimet suunnistamaan muuttuvassa maisemassa ja tarkastelee kysymyksiä ihmisenä olemisen tavoista sekä luontosuhteestamme.

Sunnuntai-iltana nähtävä tanssiteos Be the Ocean on Maija Nurmion ja työryhmän ruumiillinen puheenvuoro luonnon tasavertaiseen kohtaamisen puolesta. Teos on upotus valtameren näkymättömän pinnan alle, tuntu veden tiheydestä. Maisema, jossa vedenalaisnäön vääristämät kehot, loppumaton liike ja maatuva aines synnyttävät uutta elämää.

Tiistaina Hällä-näyttämöllä koetaan TADaCollective:n kolmiosainen esitysilta. Illan jokainen kolmesta esityksestä voi olla itsenäinen teoksensa, mutta yhdessä ne tuottavat triptyykin – joka koskettaa, maistaa, tuntee, kuulee ja näkee maailman tietyllä tavalla. TADaCollective on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen toisen vuoden maisteriopiskelijoista muodostuva kollektiivi.

Festivaalin viimeisenä iltana nähdään Tanssiteatteri Rimpparemmin Atte Herdin koreografioima Asetelmia, joka on samaan aikaan hillitty ja räjähtävä abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Teoksen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma. Mahdollisuuksien määrä on loputon ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia.

Tanssivirtaa Tampereella esittelee tekijöitä Suomen nykytanssin kokeneilta sekä uusilta tekijöiltä ja kansainvälisiä yhteistöitä ja luo ajankohtaisen katsauksen tämän hetken nykytanssitaiteen kentälle. Festivaalipassien ennakkolipunmyynti on auki 1.-29.4. Festivaalipassilla näet kaikki ohjelmiston esitykset huimaan 40€ hintaan!

ESITYKSET HÄLLÄ-NÄYTTÄMÖLLÄ
to 25.5. klo 19.00 Project 45+: Razdedauch
pe 26.5. klo 19.00 MMM-kollektiivi: Game Changer
la 27.5. klo 19.00 Favela Vera Ortiz: Animal Mal
su 28.5. klo 19.00 Maija Nurmio: Be the Ocean
ti 30.5. klo 19.00 TADaCollective: kolmiosainen esitysilta
ke 31.5. klo 19.00 Atte Herd: Asetelmia
 
 

 
 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.