Designing the End

Designing the End

Ti 24.5. klo 19 Hällä-näyttämö
Tue 24.5. at 7 pm Hällä Stage
Designing the End on tulevaisuuden kuvittelua. Se on hyväksyntää ja yritystä ymmärtää jotain, joka on meitä suurempaa. Teos on menneen, nykyisyyden ja tulevaisuuden mietteistä syntynyt näyttämöllinen montaasi.

Designing the End käsittelee nykysivilisaation loppua sekä nykyihmisen pakkomiellettä kuviteltua kuolemaansa kohtaan.

Teos on luonnoksia kuvitelluista tulevaisuuden todellisuuksista niin mikro- kuin makrotasolla. Kuinka pitkälle voimme viedä ajatusta maailmanlopun ja oman kuolemamme suunnittelusta? Miten voimme olla oikeudenmukaisia ja empaattisia muuttuvassa maailmassa? Minkälainen kertomus meistä joskus kirjoitetaan?

Designing the End kääntää katseen tulevaisuuteen – maailmaan, josta romahduksien, ilmastokriisien ja epäoikeudenmukaisuuksien rinnalta löytyy myös rakkautta, onnea ja inhimillisyyttä.

“Rather than accept that ‘civilization’ is dead, we need to struggle to create one that is truly civilized.” Mann & Wainwright, Climate Leviathan: A Political Theory of Our Planetary Future (2018)

Koreografia Jenna Broas
Tanssijat Jenna Broas ja Fabian Nyberg
Äänisuunnittelu Ville Aalto
Tila-, video- ja valosuunnittelu Fabian Nyberg
Avustava video- ja tilasuunnittelu Aino Kontinen
Vaate- ja tekstiilisuunnittelu Hanne Jurmu yhteistyössä Taneli Ukura
Kuvat Sanna Lehto
 
Kesto 75 min
Ensi-ilta 30.9.2021 Zodiak - Uuden tanssin keskus
broasnyberg.com

Broas & Nyberg on tanssitaiteilija Jenna Broaksen sekä tila- ja videotaiteilija Fabian Nybergin vuonna 2018 perustama taiteilijaduo. Työskentelemme ihmisyyteen ja ihmisen tulevaisuuteen liittyvien käsitteiden ja konseptien kanssa. Yhteistyömme on lähtenyt halusta ja tarpeesta luoda visuaalista ja ajankohtaista taidetta tanssi- ja installaatiotaiteen rajapinnalle sekä laajentaa koreografista ajattelua 3D-animointiin ja videotaiteisiin.
 
 
Designing the End
 
Designing the End is a fabulation of the future, past and present. It is acceptance. A farewell. An effort to grasp something that is larger than us.

Designing the End discusses the end of our current civilisation, and the contemporary human’s obsession with their imagined death. The performance is an audiovisual montage consisting of hunches, flickers and both familiar and strange realities.

How far can we stretch the thought of designing the end of the world and our own death? How can we remain righteous and empathetic in a changing world? What kind of story will be told about us in the future?

Choreography Jenna Broas
Dance Jenna Broas and Fabian Nyberg
Sound design Ville Aalto
Spatial, video and light design Fabian Nyberg
Assisting spatial and video design Aino Kontinen
Costume and textile design Hanne Jurmu in collaboration with Taneli Ukura
Photos Sanna Lehto

Duration 75 min
Premiere 30.9.2021 Zodiak - Center for New Dance, Helsinki
broasnyberg.com
 
 

GIRL GIRL GIRL

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.