MMM-kollektiivi: Game Changer

Game Changer

Thu 26.5. klo 19 Hällä-näyttämö
Thu 26.5. at 7 pm Hällä Stage

Game Changer on teos kehollisesta pelaamisesta, joka rakentuu esiintyjien, äänen sekä valon vuoropuhelusta. Jokainen teoksen osa-alue voi olla ‘game changer’ eli peliä muuttava tekijä. Teoksessa leikitellään pelaamisen sääntöjen vakiintumisella, muutoksella ja uudelleen järjestäytymisellä.

Esiintyjien toiminnan keskiössä ovat mielen ja kehon leikkisyys, jotka vapauttavat venyttämään käynnissä olevan pelin sääntöjä. Kehollinen reagointi ja esiintyjien mielikuvituksellisuus luovat yllätyksellisyyttä teoksen dramaturgiseen kuljetukseen. Game Changer käsittelee näyttämöä pelikenttänä, jonka maastoon yleisö kutsutaan. Teos ympäröi katsojan raikkaan kuplivaan maailmaansa ja toivottaa jokaisen oman katsomisen tavan ja mielikuvituksen tervetulleeksi.

Teos ja sen prosessi on inspiroitunut muun muassa naiiviudesta ja leikkimielisyydestä, sisarellisuudesta, empatiasta, bändimäisyydestä, yhdessä innostumisesta, nauruista, avoimuudesta ja herkkyyksistä. Prosessissa tärkeintä on ollut työhyvinvointi ja sen säilyttäminen. Olemme pyrkineet inhimilliseen, lempeään ja silti aikaan saavaan työtapaan, jossa on varaa toimia omien voimavarojensa puitteissa. Koemme tämän näkyvän myös teoksen maailmassa. Game Changer on lähestyttävä, monikeinoinen ja yllätyksellinen, niin tekijöille kuin katsoja-kokijoille. Yllytämmekin katsojia reagoimaan ja kannustamaan teoksen aikana, mikäli siltä tuntuu!

Koreografi MMM-kollektiivi
Tanssijat Maria Autio, Mia Jaatinen, Minna Karttunen Pukusuunnittelu työryhmä
Musiikki/äänisuunnittelu Josu Mämmi
Valosuunnittelu Veli-Ville Sivén
Esityskuvat Petra Tiihonen

Kesto noin 60 minuuttia
Kohderyhmä Suunnattu nuorille ja aikuisille, mutta sopii myös 7-vuotiaasta ylöspäin
Ensi-ilta 5.10.2022 Kuopio, Tanssiteatteri Minimi, ITAK-näyttämö  


ENG

Game Changer is a dance performance about bodily play, built on a dialogue between performers, sound and light. Each element of the piece can be a ‘game changer’. The performance plays with the themes of change, establishment and reorganization in the context of gaming. Playing through body and mind, frees the performers to stretch the rules of the ongoing game. In the world of this performance, the actions and the imagination of the performers creates unexpected outcomes in the sense of dramaturgy.

Game Changer uses the stage as a field of play and games to which the audience is invited in. The performance surrounds the spectator with its fresh and bubbly world and welcomes everyone’s own perspective and imagination to wander.

Choreography MMM-kollektiivi
Dance Maria Autio Mia Jaatinen and Minna Karttunen
Lighting design Veli-Ville Sivén
Sound design Josu Mämmi
Photos Petra Tiihonen

Duration about 60 minutes
Target audience is teens and adults, but also suitable for children age 7 and up.
Premiere 5.10.2022 Kuopio, Dance Theatre Minimi, ITAK stage

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.