Atte Herd: Asetelmia

Asetelmia

Ke 31.5. klo 19 Hällä-näyttämö
Wed 31.5. at 7 pm Hällä Stage

Kuvittele tyhjä tila. Mahdollisuuksien ja muotojen määrä on ääretön. Asetelmia on fyysinen ja vuorovaikutuksellinen mahdollisuus tutkia tyhjää tilaa ja luoda sinne energiaa sekä muuttaa sitä.

Asetelmia on abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Sen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma. Koreografin tehtävänä on ajatella tilaa ja sen rytmiä, rakennetta ja energiaa, tavoitteena saada aseteltua esiintyjät koreografin silmää miellyttäväksi kuvaksi. Mahdollisuuksien määrä tuntuu loputtomalta ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia. Tilaa rajaa voimakas graafinen valaistus. Hillitty ja samaan aikaan räjähtävä tunnelma on kuin elävä liikkeellinen kuvataideteos.

Teoksen mystisestä ja industriaalisesta äänimaisemasta vastaa Rimpparemmin Jukka Nurmela. Valosuunnittelu on tarkkanäköisen ja oivaltavan Jukka Laukkasen käsialaa. Avant gardemaisen puvustuksen on luonut rovaniemeläinen Jaana Isokangas.

 ”Kolme tanssijaa lavalla, tehtävänä asetella heidät tyydyttävästi tilaan. Tuntuu mahdottomalta.” – Atte Herd

Koreografi Atte Herd
Tanssijat Laura Kallas-Herd, Helmi Järvensivu & Jasmin Laaksoharju
Pukusuunnittelu Jaana Isokangas
Musiikki/äänisuunnittelu Jukka Nurmela
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Tuotanto Tanssiteatteri Rimpparemmi
Valokuvat Antti Kurola
Ensi-ilta 21.10.2022 Rovaniemi

ENG

Imagine there is an empty space. The number of opportunities is endless. Asetelmia is a physical and interactional invitation to study the empty space and create there some energy as well as change it.

Asetelmia is an abstract contemporary dance piece for three dancers. The starting point is in social composition and the wish to produce at least one layout pleasing to the eye. The choreographer's work is to study the space and its rhythm, structure and energy, in order to get the performers arranged into an image pleasing to the choreographer’s eye. The number of possibilities seems endless and eventually the space itself begins to shape events. The space is framed by powerful graphic lighting. The subdued and at the same time explosive atmosphere is a work of visual art full of life and movement.

 "Three dancers on stage, satisfactorily placed in the space. It seems impossible." –Atte Herd. 

Choreography Atte Herd
Dancers Laura Kallas-Herd, Helmi Järvensivu, Jasmin Laaksoharju
Sound design Jukka Nurmela
Costume design Jaana Isokangas
Set and light design Jukka Laukkanen
Production Tanssiteatteri Rimpparemmi
Pictures Antti Kurola 


 
 

GIRL GIRL GIRL

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.