k
TADaCollective n kolmiosainen esitysilta

kolmiosainen esitysilta | three part performance

La 28.5. klo 19 Hällä-näyttämö
Sat 28.5. at 7 pm Hällä Stage

TADaCollective:n kolmiosainen esitysilta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen maisteriopiskelijoilla on viimeisenä lukuvuonna mahdollisuus valmistaa yhdessä taiteellinen opinnäytetyö. Tänä vuonna viisi heistä on päättänyt työskennellä yhdessä. He ovat muodostaneet työryhmän valosuunnittelun maisteriopiskelijan kanssa, joka tekee myös taiteellisen lopputyönsä tässä projektissa. Työtä tukevat puku- ja äänisuunnittelijat sekä Teatterikorkeakoulun Taideyliopiston henkilökunta. 

Jokainen osa voi olla itsenäinen teoksensa, mutta yhdessä ne tuottavat triptyykin – joka koskettaa, maistaa, tuntee, kuulee ja näkee maailman tietyllä tavalla. 


TADaCollective 
Esiintyjät Sonja Karoliina Aaltonen, Jacqueline Aylward, Iris Blauberg, Arttu Halmetoja, Maja Kalafatić
Valosuunnittelu Lauri Hietala
Pukusuunnittelija Kasia Gorniak
Äänisuunnittelija Lauri Kallio 
Valokuvat: Katri Naukkarinen

Illan arvioitu kesto on 3 tuntia sisältäen kaksi väliaikaa. 

…like crazy

…like crazy on teos, joka liikkuu
pirstaloitujen tuntemusten
välimaastossa. Halusta ja intuitiosta
rakentuen teos mukautuu, taipuu
ja luisuu erinäköisten olettamusten
sekä ehdotelmien välillä liikkuen
psykokineettisessä sekä emotionaalisessa maailmassa.
…like crazy tuo esille, tunnustaa,
ilmaisee, sekä painiskelee olemisellaan
oksentaen sitten itsensä päälle.
 …like crazy muotoutui taiteellisesta
prosessista, jota tuki ja voimaannutti
kolmen tanssijan ystävyys sekä eletty
kokemus.
On mahdollista ajatella, että tämä teos
on rakkaudesta ja seksuaalisuudesta,
mutta oikeastaan… 

Tanssijat / Esiintyjät Sonja Karoliina Aaltonen, Maja Kalafatić and Jacqueline Aylward
Valosuunnitelu Jacqueline Aylward, Lauri Hietala, Maja Kalafatić, Sonja Aaltonen

Löydettyjä, Unohdettuja Rakastettuja

Löytäjä saa pitää Pitäkööt hyvänään. hyvähän tää jo on. Sun vierellä mun On hyvä olla. olla olevinani.

Tämä lopputyö syntyi monien mutkien kautta, mutta sitten se lähti etenemään sillä tavalla aika orgaanisesti. Tiedättekö, sillä tavalla keräilemällä erilaisia materiaaleja, mitä nyt on sattunut tulemaan vastaan. Sen jälkeen iski sellainen visio, että “hei tää se on!” Sen jälkeen meikäläinen lähti niinkuin sitä kohti. Nyt tää on tässä’.
Haluaisin vielä huomauttaa, että kaikki materiaalit, mitä tässä on, ovat löydettyjä ja minä en niin kuin omista niitä. Minä vain käytän niitä hyväksi, koska se tuo minulle valtaa. Jos voisin tarjota muutaman apuvälineen tämän kokemiseen niin se olisi: Tule lähemmäs. Anna olla. Katso nyt vaan. Rakastele. Tunne vihasi.

Tanssija / esiintyjä, materiaalin kerääjä Iris Blauberg 

KONSERTTI

Konsertti syntyi yrityksen ja erehdyksen kautta ja muuntui monitaiteelliseksi esitykseksi. Vierailemalla menneiden tanssieni kaikujen parissa luon uusia tansseja. Yritän päästä tilaan, jossa tanssini tuntuu juuri oikealta eikä miltään muulta. Esityksessä on myös muutama tuoli. Ja kaksi kangasta.

Esiintyjä Arttu Halmetoja

Valosuunnittelu 

Pinnan aaltoilevat muodot paljastavat välähdyksiä liikkeestä. Katkonaisia osia, jotka välillä yhdistyvät samaan ruumiiseen kuuluviksi. Aurinko huoneen nurkassa välähtää nopeasti pariin kertaan ja nostaa hiljalleen liikkeen hämärästä kohti päivän kirkkautta. Valoa seuraamalla löytää tapoja havainnoida maailmaa ja erilaisten valojen vaikutuksesta tapa havainnoida ympäristöä muotoutuu erilaiseksi. Valosuunnittelijan työskentelyyn kuuluu ainakin osittain esityksen katsominen yleisön tavoin ulkopuolelta. Tämä voisi tarkoittaa, että suunnittelijan kokemus esityksestä on vastaava kuin yleisön. Jokaisella yleisön jäsenellä on kuitenkin omanlaisensa kokemus, jolloin yleisöllä ei ole yksittäistä kokemusta. Yleisö yhdessä näkee esityksessä enemmän kuin esityksen tekijät. Näkeminen ei ole vain yhden tyyppistä toimintaa. Näet esineen pinnan yksityiskohtia ja värejä, huoneen kirkkauden, hahmon muodon ja liikkeen sekä omat ajatuksesi.

Valosuunnittelu Lauri Hietala

www.uniarts.fi/projektit/theatre-academy-dance-company/

ENG

In their final study year, students of the Master’s Degree Programme in Dance Performance have the opportunity to build a joint artistic thesis project together. This year five of them have decided to work collaboratively. They have formed a working group with a student from Master’s Degree in Lighting Design, who is also completing their final artistic thesis within this project frame. The work will be supported by professional costume and sound designers as well as the staff of Theatre Academy University of the Arts Helsinki.

The final form the artistic thesis will take is an evening of performance in three parts. Each part can exist as a stand alone work but together they produce a triptych – which touches, tastes, feels, hears, and sees the world in a particular way.

TADaCollective Performers Sonja Karoliina Aaltonen, Jacqueline Aylward, Iris Blauberg, Arttu Halmetoja, Maja Kalafatić
Lighting Design Lauri Hietala
Costume designer Kasia Gorniak
Sound designer Lauri Kallio
Photos Katri Naukkarinen

The estimated duration of the evening is 3 hours with two intermissions.


 

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.