Ohjelmistohaku 26. Tanssivirtaa Tampereella
-nykytanssifestivaalille 25.-31.5.2023

26. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin teoshaku on päättynyt - tanssielokuvahaku avoinna 31.1.2023 asti
 

Ensi keväänä Tanssivirtaa-festivaali järjestetään toukokuun lopussa 25.-31.5.2023. Etsimme festivaalin ohjelmistoon sekä Hällä-näyttämölle sovitettuja ajankohtaisia, aikuisyleisöille suunnattuja nykytanssiesityksiä että erityisesti myös erilaisissa kaupunkitiloissa toteutuvia esityksiä tai teoskonsepteja.

Hakemukseen liitetään vimeo- tai youtube -linkki esitystaltiointiin. Esitystaltiointeja ei vastaanoteta WeTransferin tmv. kautta. Taltiointi voi olla myös harjoituksesta, mikäli esityksen ensi-ilta on vasta tulossa. Joka tapauksessa hakemuksen liitteenä on toimitettava 15.1.2023 mennessä tekninen raider ja valokartta.

Lähetä hakemuksesi hakulomakkeella viimeistään 31.10.2022.

Festivaali maksaa esityksen toteuttamiseen osallistuvalle työryhmälle esityskorvauksen, päivärahan sekä teoksen rakennukseen osallistuville enintään yhden yön majoituksen. Hakuehtoja on tarkennettu siten, että esiintyvät ryhmät sitoutuvat tuomaan mukanaan kaiken esitykseen liittyvän tarpeiston, lavastuksen, rekvisiitan sekä kaluston niiltä osin kuin Hällä-näyttämön kalustoluettelosta ei niitä löydy. Mahdollisista kuljetuskustannuksista neuvotellaan erikseen esiintyvien ryhmien kanssa teosvalintojen jälkeen. Samalla teoksella voi hakea enintään kahtena vuonna.

Ohjelmisto julkistetaan maaliskuun alussa 2023.

Tarkentavia kysymyksiä sekä lisätietoja hakemisesta ja festivaalista saat sähköpostitse
anniina(a)tanssivirtaa.net

 

 

Tanssielokuvien haku vuodelle 2023

Haku on auki 1.10.-31.1.2023, linkki hakulomakeeseen löytyy sivun alareunasta.

Hakukrikeerit:
-Teoksen tulee olla oma itsenäinen audiovisuaalinen teos, missä liikkeellinen ilmaisu on vahvassa osassa audiovisuaalisen ilmaisun rinnalla. Teostaltiointeja tai dokumentaatioita ei hyväksytä ohjelmistoon.

-Teoksen kesto saa maksimissaan olla 20 minuuttia
-Teoksen kansallisuus tulee olla kokonaan tai osittain suomalainen tai teoksella on oltava suomalaistaiteilijan vahva tekijyys (kuten: ohjaaja, koreografi)
 

Säännöt:
Henkilöllä, joka ilmoittaa teoksen Tanssivirtaa Tampereella festivaalin ohjelmistohakuun, on oltava oikeus levittää tätä teosta ja hänen on oltava teoksen tekijänoikeuksien haltija. Hänen on täytynyt lukea, ymmärtää ja hyväksyä kaikki osallistumisvaatimukset. Ilmoittamalla teoksen festivaalin ohjelmistoon ilmoittaja takaa, että festivaali on vapaa esittämään teoksen ohjelmistossaan eikä sen esittäminen festivaalilla loukkaa minkään henkilön tai yhteisön mitään oikeuksia (mukaan lukien tekijänoikeus, tavaramerkki-, musiikki- tai sopimusoikeus). Kyseisistä oikeuksista vastaa siten teoksen ilmoittaja.

Ilmoittautuessasi festivaaleille hyväksyt, että mikäli teos tulee valituksi se esitetään Tampereella 25.-31.5.2023 välisenä aikana. Tanssivirtaa Tampereella maksaa teoksille n. 50 euron esityskorvauksen. Ilmoittautuminen on ilmaista.

Tanssivirtaa Tampereella käsittelee kaikki hakemukset luottamuksellisesti ja festivaalilla on oikeus päättää ohjelmistovalinnoistaan ja kurationaalisista linjauksistaan. Festivaali ei perustele valintojaan. Ilmoittautumisten lukumäärää ei ole rajoitettu. Osallistujat voivat lähettää myös keskeneräisiä töitä (eli teoksia joiden leikkaus on valmis, mutta ne ovat ilman lopullista värinkorjausta tai äänimiksausta). Keskeneräisyydestä tulee ilmoittaa haun yhteydessä. Lopullinen versio teoksesta on kuitenkin lähetettävä ennen 20.2.2023. Hakija sitoutuu toimittamaan teoksen festivaalille digitaalisessa muodossa vähintään yksi kuukausi ennen esittämisen ajankohtaa.

AIKATAULU

Avoin haku on auki 1.10.-31.1.2023
Keskeneräisten töiden lopullinen dl. 20.2.2023
Valinnasta ilmoittaminen 15.3.2023 mennessä
Elokuvien lähettäminen 1.5.2023 mennessä
Tanssivirtaa Tampereella festivaali 25.-31.5.2023

LEHDISTÖMATERIAALIT

Hakukaavakkeessa pyydetään lähettämään seuraavat materiaalit:
-valokuvia teoksesta (min. 3), ohjaajasta ja koreografista 300Dpi, jpeg

-linkki mahdolliseen traileriin
-synopsis, logline, ohjaajan ja koreografin biot (max. 400 character/teksti)

ESITYSFORMAATTI

DCP (ensisijainen), MP4  ja mov (codec H.624 tai ProRes 422, sound stereo tai 5.1)

 

TÄYTÄ HAKULOMAKE TÄSTÄ

 

Tarkentavia kysymyksiä sekä lisätietoja hakemisesta ja festivaalista saat sähköpostitse
anniina(a)tanssivirtaa.net

 
 
 
 
 
 
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.