Anastasia Krasnoshchoka

Flowers also cry

Ti 21.5. klo 19 Hällä-näyttämö

Flowers also cry (Kukat myös itkevät) on tanssiesitys, joka kunnioittaa rohkeiden naisten kertomattomia tarinoita Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Teos johdattaa katsojan erilaisten kohtausten läpi, jotka pohjautuvat todellisiin Ukrainan naisten kokemuksiin. Loppujen lopuksi esitys esittelee toivon ja joustavuuden olemusta ja osoittaa peräänantamatonta henkeä, joka nousee haasteiden yläpuolelle.

Flowers also cry ei ole vain kuvaus koettelemuksista; se on oodi voimalle ja päättäväisyydelle. Teoksen tavoitteena on tuoda inhimilliset kasvot sydäntä särkeviin sodan tarinoihin ja todistaa synkimmistä hetkistä nousevaa kauneutta.

Teoksen luomista ovat tukeneet taloudellisesti Tanskan esittävien taiteilijoiden liitto, William Demant Fonden, Augustinus Fonden, sekä Tanskan ukrainalaisten yhdistys ja Tanskan ihmisoikeuskomissio (Danish Helsinki Commission for Human Rights). 

Ohjaus, konsepti Anastasia Krasnoshchoka
Koreografia Anastasia Krasnoshchoka yhteistyössä tanssijoiden kanssa
Äänisuunnittelu Karl Chueiri Heding
Esiintyminen
Anastasiia Krsnoshchoka, Anette Toivianen, Natalie Cox, Maria Solei Järvet, Kim Strobel

Kesto noin 60 min
Suositusikä + 10-vuotiaat
Kuvat Eva T. Anker
Trailer Eva Anker, Kim Strobel

Esityksen lipputulot lahjoitetaan Ukrainaan.

Esityksen lipputulot lahjoitetaan Operation Hope -yhdistykselle.

Operation Hope auttaa ja koordinoi avun tarjoamisessa Ukrainan sodan uhreille niin Ukrainassa, kuin Suomessa. Yhdistyksen toiminta perustuu avustustavaroiden keräämiseen ja niiden kuljetuksiin Ukrainaan luotettaville kansainvälisille järjestöille sekä suoraan evakuoiduille ihmisille pahimmilla kriisialueilla. Yhdistys myös tukee sotaa pakenevien evakuoimista kriisialueilta turvaan. 

Avustusvarat käytetään 100% hätäavun antamiseen.
Operation Hope perustettiin 27.02.2022 ja se jatkaa toimintaansa niin kauan, kuin tarve vaatii.

© Eva T. Anker