Kahden teoksen ilta
Högsten, Nikkilä, Rustamova & Antikainen – Arenas

Rock/Star vol.1 & check your body at the door

TO 23.5. klo 19 Hällä-näyttämö


Högsten, Nikkilä, Rustamova: ROCK/STAR vol.
1

 
ROCK/STAR Vol.I on yhteistyö tanssija-esiintyjä Johan Högstenin, äänitaiteilija Henia Nikkilän ja luovan teknologian asiantuntija Erika Rustamovan kanssa. Teos on virtuaalitodellisuutta hyödyntävä audiovisuaalinen tanssiesitys, joka keskittyy virtuaalisen luolaympäristön tutkimiseen sekä ympäristön ja esiintyjän vuorovaikutukseen tanssin ja koreografian avulla. Esityksen teemana on identiteetin tutkiminen reaalimaailman ja digitaalisen maailman yhdistymisen aikakaudella.

Koreografia, tanssi Johan Högsten 
Konsepti, luova teknologia Erika Rustamova 
Äänisuunnittelu  Henia Nikkilä 

Kesto noin 30 minuuttia
Ensi-ilta
 
20.5.2023
Kuvat Kristian Presnel, Erika Rustamova 
Traileri Erika Rustamova

Johan Högsten on Helsingissä asuva tanssitaiteilija, joka työskentelee esitystaiteen lisäksi mm. videotaiteen parissa. Internetin aikakauden keskellä kasvanut Högsten ammentaa inspiraatiota laajasti eri fyysisistä sekä digitaalisista todellisuuksista, joissa hän on viettänyt aikaa. Videopelit, sosiaalinen media, Hip Hop-, klubi- sekä skeittikulttuuri vaikuttavat suuresti tekemiseensä. Högsten työskentelee taidetanssikentän lisäksi myös kaupallisella alalla, videotaiteilijana, Dj:nä, aktivistina sekä tanssinopettajana ja sekoittaa työssään mieluisasti eri roolien ja kenttien eriävää estetiikka ja käytäntöjä. 

Erika Rustamova on 3D-suunnittelija, luova teknologi ja virtuaalinen esiintyjä Helsingistä. Rustamova on myös DJ, tapahtumatuottaja sekä paikallisen monialaisen taiteilijakollektiivi SURREXIS:n jäsen. 

Henia Nikkilä (Murrettumeri) on helsinkiläinen äänisuunnittelija sekä DJ angel xenakis aka Murrettumeri. Nikkilä on myös SURREXIS-kollektiivin sekä World Canvas -levy-yhtiön ja poikkitaiteellisen alustan jäsen. Hänen musiikkinsa hyödyntää postmoderneja trooppeja ja yhdistää ne aavemaisiin, kyyneleitä nostattaviin melodioihin, luottaen moderniin internet-aikakauden soundiin kuulostamatta kuitenkaan turhanpäiväiseltä.

Arenas & Antikainen:
check your body at the door
 

 
check your body at the door” on sooloesitys, joka tutkii taidehistorian, transsukupuolisuustutkimuksen ja nykyaikaisen esitystaiteen risteystä. Taiteilija Iria Arenaksen ja koreografi Aura Antikaisen yhteistyössä luoma teos pohtii, kuinka taidehistoria on muokannut nykyajan käsityksiä sukupuoli-identiteetistä ja kehonkuvasta länsimaisissa kulttuureissa. Édouard Manet’n uraauurtavan Olympia-maalauksen innoittamana, joka haastaa 1800-luvun normit kuvaamalla alastomaa ihmiskehoa autenttisesti, esitys valaisee taidehistorian pysyvää vaikutusta. 
 
check your body at the doorhaastaa huumorilla ja arkuudella kehon stereotypiat ja kannustaa juhlimaan yksilöllisyyttä ilman yhteiskunnallisia normeja. Tämä esitys kutsuu katsojat ajatuksia herättävien teemojen pariin edistäen samalla hyväksyntää ja dialogia. Teos on osoitus tanssin muuntavasta voimasta ja sen kyvystä inspiroida muutokseen nyky-yhteiskunnassa. 

Konsepti, esiintyminen, valosuunnittelu Iria Arenas 
Koreografia, yhteistyö Aura Antikainen

Kesto noin 30 minuuttia
Ikäsuositus
+12-vuotiaat
Kuvat
Karl-Heinz Mierke

 
HUOM! Esitys sisältää alastomuutta, kovaäänistä
musiikkia ja strobovaloa.