Bunch of Scrumps Collective

GO STRANGE

PE 24.5. klo 19 Hällä-näyttämö

Go Strange on tanssi- ja rumpuesitys, jonka on kuvitellut, luonut ja esittää Bunch of Scrumps Collective (Jacqueline Aylward, Maja Kalafatić ja Jesse Ojajärvi). Go Strange tutkii kokemuksia, jotka tuntuvat yhtä aikaa tutuilta ja oudoilta. Teos on muodostunut maadoittumista, johonkin kuulumista, ylimaalliseen kytkeytymistä, vieraan hyväksymistä ja majan rakentamista käsittelevien harjoitteiden kautta.

Esitys käyttää liikettä, ääntä ja intentiota ponnahduslautoina muuttuneisiin (olo)tiloihin. Nämä tilat kohdataan, niiden kanssa tullaan tutuiksi, niistä palataan muuntuneina ja jatketaan matkaa. Teoksen läpi on läsnä ihmisidentiteettiä laajentava representaatioleikki. Ihmiskehojen ja objektien käyttö pyrkii liukumaan arkisen, absurdin ja toismaallisen välillä.

Tekijät ja esittäjät Jacqueline Aylward, Maja Kalafatić, Jesse Ojajärvi
Esiintyminen festivaalilla Jacqueline Aylward, Iiris Hildén, Jesse Ojajärvi 
Tekninen apu/video Ivan Mihailović
Videoeditointi Matej Kalafatić
Musiikki valmiiksi äänitetyissä äänissä on käytetty Pentti Ojajärven säveltämää Kesäjärven valssi kappaletta,
jonka esittävät Pentti Ojajärvi ja Joonas Ojajärvi.
Tukijat Taiteen edistämiskeskus, Čiča Mičino Pozorište Belgrad, Dom kulture Studentski grad Belgrad,
Helsingin keskuskirjasto Oodi, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto, Kulturanova Novi Sad ja Sovintola Kesälahti.

Ensi-ilta 27.8.2023, Kesälahti, Sovintola Gallery
Kuvat Ljubica Blagojević, Nevan Hercegovac

 
Bunch of Scrumps kollektiiviin Jacqueline Aylward (AUS), Maja Kalafatić (SI/SRB) ja Jesse Ojajärvi (FIN). Bunch of Scrumps on vuonna 2023 perustettu taiteilijoiden ryhmä, joka tekee kokeellisia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Ydinjäsenet tulevat eri maista ja erilaisista kulttuuriympäristöistä/maisemista. Kollektiivi toimii sekä säilyttääkseen yksilöllisen näkökulman, taidot ja identiteetit että myös romuttaakseen ne yhdeksi olennoksi. Kollektiivina he ovat tehneet kaksi teosta: ”Go Strange” ja ”Expanded Drumming”.